Effective solutions

fomenu


sz szekreny

 

rekup flash

 

rekup pict

 

kazanok 210

 

szekreny2 pcd 210

Több gépészeti rendszer összeintegrálása

Irodaházak, nagyobb családi házak fűtés-hűtés rendszereinél egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az alternatív megoldások, mint hőszivattyúk, napenergiát hasznosító szolár rendszerek. A radiátoros fűtések helyett az alacsony hőmérsékletű padlófűtések, a hűtést is biztosító falfűtési rendszerek kerülnek előtérbe. A split-klímák helyett megjelennek a kompakt folyadékhűtők, a frisslevegő utánpótlást légkezelő berendezések biztosítják.

rekup 320

hmv_sema

Gyakran van igény a helyiségek, lakóterek egyedi hőmérséklet-szabályozására is.
Általában az egyes berendezések különböző gyártótól származnak és saját, önálló automatikával rendelkeznek, egymással csak korlátozott mértékben képesek „kommunikálni”.

hosziv

napkoll

A korrekt összehangolt működéshez a legjobb megoldást a szabadon programozható PLC-k használata jelenti. A PLC összehangolja a kazán, a szolár, a hőszivattyú működését, és egyedileg felügyelheti, szabályozhatja a lakóhelyiségek hőmérsékletét is. A tulajdonosnak nem kell 4-5 -féle berendezés automatikáját kezelnie, egyetlen felületen kezelhetővé válik a teljes gépészeti rendszer.

padlofut_sema

A PLC a szabványos kommunikációs felülettel rendelkező berendezésekről az adatokat soros vonalon kiolvassa, illetve képes a különböző funkciókat kapcsolni, alapjelet és egyéb jellemzőket módosítani.

A kommunikációra nem képes eszközökkel a kapcsolat potenciálmentes kontaktusokkal, vagy szabványos 0..10V/4..20mA-es jelekkel történik.

gazkazan

A berendezések összehangolt működtetéséhez szükséges egyéb jellemzőket a PLC-be közvetlenül bekötött hőmérséklet, páratartalom stb. érzékelők biztosítják.