Effective solutions

PCS 1 210

 

M5340 1 210

 

M2130 1 210

 

D230 2 210

 

M2120 1 210

 

M2130 2 210

 

Időprogramok, trendek

A vezérlők használatakor sokszor felmerül az időprogram mint megoldandó feladat. Ekkor általában a cél az, hogy egy értéket, vagy pl. egy kimeneti relét a megadott időpontban át kell állítani, ki vagy be kell kapcsolni. Ezeket a feladatokat egyszerűbb esetben meg lehet oldani kisebb, olcsóbb vezérlőkkel is. De a Saia vezérlők jóval összetettebb időprogramok megvalósítására is alkalmasak.

rekup time

cirk ido

Megadhatók napi, heti havi vagy éves időprogramok is. Beállíthatók szabadságot figyelembe vevő időzítők, de képes kiszámolni pl. a Húsvét időpontját is, hogy a fűtési rendszer ezeken a napokon is a szükséges módon üzemeljen.

 hosziv time

A Saia-Burgess vezérlő PLC-k azon felül, hogy elvégzik a logikai vezérlési vagy szabályzási feladataikat, használhatók a mért vagy vezérelt jelek adatainak időbeni rögzítésére is.
A digitális adatok rögzítése naplóban történik, amely a megváltozott információ nevét, a változás irányát és a pontos időpontját rögzíti. Ilyen lehet például egy bekötött hibajelzés egy kazántól, egy nem megfelelő értékű mérési érték fellépése, vagy akár egy vezérlési működési információ. A naplóban a hiba vagy állapot jelzésének a megnevezése lehet rövidebb szöveg, de kiegészíthető a jelzés hosszabb magyarázó szövegezéssel is.

hibanaplo
A napló tartalma a PLC webes felületén megjeleníthető különböző funkciókkal kiegészítve mint szűréssel, színezéssel, stb. A naplózó felületen nyílik lehetőség a jelzések nyugtázására is.

Az analóg értékeket, hőmérséklet méréseket, fogyasztási adatokat vagy szabályzási információkat a webes felület képes grafikus formában megjeleníteni. Ez a nagyon hasznos funkció lehetőséget ad arra, hogy az adatokat napokra vagy akár hetekre visszamenőleg meg lehessen tekinteni. A trend megjelenítésben kikapcsolhatók a külön színnel megjelenített analóg görbék az áttekinthetőség érdekében, ezen felül lehetőség van egy adott időpontban a mért adatok számszerű ellenőrzésére is. A mért adatok a vezérlő PLC-ben file formában vannak rögzítve, így az összes információ elmenthető egy személyi számítógépre olyan formában amelyet bármely táblázatkezelő program könnyen fel tud dolgozni. Ez akkor lehet fontos, ha például a mért hőmérsékletet vagy a páratartalmat időben rögzíteni kell a technológia vagy az előírt minőségbiztosítási szabályzat miatt.  

rekup trend